Kajakpolo

Da kajakpolo er en sport, der har udviklet sig meget gennem tiden, kan det diskuteres, hvor gammel sporten egentlig er. Myterne går på, at man oprindeligt spillede bold i tønder, men mere sikkert er det, at der i 1920'erne blev spillet kampe på to mål i helt traditionelle kajakker.

Kajakpolo er dog først blevet organiseret rundt omkring i verden for små 40 år siden, og først omkring 1990 byggede de internationale forbund bro mellem de mange aktive nationer med et internationalt regelsæt og udskrivelsen af det første europamesterskab og verdensmesterskab i starten af 1990'erne.

I Danmark var vi egentlig ganske pænt med, da kajakpolo faktisk blev introduceret i flere klubber omkring 1980. Men da der var for langt mellem de aktive klubber, og da alt skulle bygges op fra bunden, fik sporten ikke fat. Efter kort tid blev de små kajakker brugt til børneroning, strandture og slæder om vinteren....

I slutningen af 1990'erne gik det til gengæld rigtig stærkt. Dansk Kano- og Kajakforbund satsede midler på udbredelsen af udstyr og uddannelse af instruktører, og samtidig var der på dette tidspunkt tre spillere med kajakpolo-erfaring samlet i Danmark. En af dem var K-Polo's egen Lennart Holm Højdal, der havde dyrket sporten i Australien, den stærkeste nation på det tidspunkt.

Efter et meget uformelt "Forbundsmesterskab" i 1999 begyndte flere af de danske hold kort tid efter at deltage i internationale turneringer, og allerede i 2001 var Danmark repræsenteret ved EM i Polen. Ud over holdleder, Lennart, deltog K-Polo's Asger Søndberg som spiller på dette første officielle landshold. Allerede i 1999 havde Holte Roklub faktisk repræsenteret Danmark ved EM efter sejr i det første DM, men trods gode halvlege og historier, blev der vist trukket lidt på smilebåndene af holdet med de tunge plastikbåde...

I dag er der så mange aktive nationer, at VM afgøres mellem op mod 30 nationer, og i Danmark er sporten nået så vidt, at der spilles en landsdækkende turnering i tre herrerækker, en damerække og en juniorrække, samtidig afvikles der to store internationale stævner og en række regionale turneringer i vinterhalvåret her i landet.